|
|
bg

           

ПРОЕКТИ  В»  Аз, градът

Аз, градът

Генчо Гоев
Адриана Гарелова
Венцислав Банабаков
Ивайло Зашев
Мирослав Иванов

 

От 21 до 30 септември в Русе се проведе  таз годишното издание на „Аз, Градът”- събитие, което обединява поредица от иновативни културни идеи във Фестивал за съвременна градска култура. АЗ, ГРАДЪТ е иновативен със самото си раждане. За първи път творческата гилдия на Русе застава зад обща художествена платформа в името на една обща кауза - Идеята за социалното включване.

Фестивалът, поседство своите микросъбития предложи широко участие на граждани, неформални групи, арт сдружения и трупи, местни и чужди артисти, широк и свободен достъп до събитията.

Част от професионалистите на Десенс участваха в Консорциум „Съвременна градска култура”, който изцяло  организира и проведе рекламната стратегия на фестивала, видеомост с Марибор-европейска столица на културата, стриимване на събитията в интернет, въздушна реклама с балон, както и създаде концепцията и реализацията на всички рекламни материали: уеб сайта azgrada.eu,аудио и видеоклипове,  афиши, плакати, флаери, банери за сцени , медии за билбодове и др.

АЗ, ГРАДЪТ е уникален  заради своята цел:създаването на нов вид градска свързаност, базирана на солидарност, включване и заличаване на границите – между творци и аматьори, между центъра и кварталите, между града и реката, между различните социални групи, етноси и поколения…Проектът е част от подготовката на Русе за Европейска столица на културата през 2019г.

 Датите за предстоящото издание за 2013 г са 31 май-7 юни.

 
 
Галерия